februari 2017 door Eva Sharo

Industrie Today – In gesprek met Kelly & Kim: de organisatoren van De Geheime Tuin

Gisteren ging het laatste weekend van De Geheime Winter Tuin van start in Het Industriegebouw. We mogen nog drie dagen genieten van een tropische oase in de expeditiestraat, zwoele cocktails terwijl we een dansje wagen en de befaamde hottub. Maar wie zijn de organistoren eigenlijk achter dit unieke festival? Tijd voor een gesprek met de oprichters van De Geheime Tuin: Kelly & Kim.

TTH_4419 ©TITIAHAHNE

Wat heeft jullie doen besluiten om de Geheime Tuin op te zetten?
”Drie jaar geleden stuitte we per toeval op een prachtige binnentuin aan de Westerkade in Amsterdam. We waren verbaasd dat er zulke groene oases bestonden in het centrum van de stad. We dachten beide meteen: hier moeten we iets mee doen. Omdat alleen de omwonenden op de hoogte waren van het bestaan van de tuin, werd het voor ons vrij snel duidelijk dat we hier een event omheen moesten organiseren. Het begon klein, maar steeds kwamen er meer ideeën over wat resulteerde in een breed cultureel programma waar de locatie van het evenement zo lang mogelijk geheim moest blijven. Eigenlijk is het gewoon een over the top tuinfeest! Onze missie is om elke keer een onontdekt stukje groen in de stad te vinden.”

Waar houden jullie je nog meer mee bezig?
”Toen we begonnen met het organiseren van De Geheime Tuin zaten we beide nog in het laatste jaar van onze studie. Ik (Kim) heb hiervoor bij Op het Dak gewerkt (urban rooftop restaurant van Valerie Kuster), daarna heb ik Le Dîner Couleur opgezet. Daarmee maak ik gerechten in één kleur zonder kunstmatige voedingsstoffen. En Kelly heeft naast de tuin Joyriders: denk aan verklede meiden op rollerskates en rollerdisco feestjes die plaatsvinden in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Begin dit jaar hebben we besloten ons volledig te focussen op onze eigen producties en gaan samen verder als Club K. Naast onze eigen evenementen bedenken we ook in opdracht creatieve concepten en voeren die uit.”

TTH_4452 ©TITIAHAHNE
Jullie zijn nu nog een pop-up festival, hebben jullie de ambitie om je ergens permanent te vestigen?
”Deze zomer zullen we onze eigen ‘vaste’ plek openen bij een nieuwe club in Rotterdam. Heel spannend en uiteraard nog lekker geheim. En we zijn natuurlijk op zoek naar de perfecte zomertuin.”

Hoe moeilijk is het om De Geheime Tuin ook echt geheim te houden?
”Het is best lastig! Vaak ben je zelf zo enthousiast dat je het bijna vertelt. En onze vrienden zijn altijd lekker aan het vissen naar informatie.”
TTH_4494 ©TITIAHAHNE

Hoe is jullie oog op Het Industriegebouw gevallen?
”Sinds de opening vonden we het al een toffe plek. Het pand en de expeditiestraat is voor veel Rotterdammers nog best wel geheim, daarom vonden we het extra leuk om de afgelopen maand Het Industriegebouw op een alternatieve wijze in de spotlights te zetten.”

TTH_4469 ©TITIAHAHNE


Vertel ons een goed geheim!
”De beste geheimen blijven uiteraard bewaard.” 

Fotografie door Titia Hahne

 

 

Contact

Het Industriegebouw


Goudsesingel 52-214
3011 KD Rotterdam

010-3074686

info@hetindustriegebouw.nl

alle items
Toon meer artikelen