september 2017 door Eva Sharo

Het Industriegebouw krijgt eigen postzegel!

Het Industriegebouw krijgt een eigen postzegel! Wij maken deel uit van een nieuwe serie van PostNL, waarop belangrijke gebouwen van na de Tweede Wereldoorlog te zien zijn.

PostNL, Het Nieuwe Instituut (Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw) en ontwerper Ariënne Boelens kozen bij dit postzegelvel voor gebouwen met de volgende functies: infrastructuur, woning, kantoor, fabriek en onderwijs. De afgebeelde gebouwen zijn nog steeds te bewonderen voor het publiek en vertonen in vorm, uiterlijk en functionaliteit echte kenmerken uit de wederopbouwperiode.

Behalve Het Industriegebouw staan ook het Kantoor van Leer’s Vatenfabriek (Amstelveen), weverij De Ploeg (Bergeijk) en de Hoogovens (IJmuiden) op de nieuwe postzegelserie.

Het postzegelvel ‘Architectuur Wederopbouw’ telt 10 postzegels, met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 11 september te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Be the 1st to vote.

Contact

Het Industriegebouw


Goudsesingel 52-214
3011 KD Rotterdam

010-3074686

info@hetindustriegebouw.nl

alle items
Toon meer artikelen